Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bäckström ny boss i norr

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

Norrtrav har gjort klart med en ny verksamhetsansvarig. Det blir Henrik Bäckström som närmast kommer från grannbanan Umåker där han varit travbanechef. Förutom att Bäckström blir verksamhetsansvarig kommer han även att bli ekonomiskt ansvarig.

Publicerad:

Efter tre år som travbanechef på Umåker byter Henrik Bäckström arbetsuppgifter. Framöver kommer han att bli verksamhetsansvarig och ekonomiskt ansvarig för Norrtrav.
– Det blir fantastiskt kul att komma till en stor organisation och kunna förvalta de bra saker de gör. Förhoppningen är också att jag ska kunna tillföra lite nya idéer och tankar som jag har, säger Henrik Bäckström.

Vad tänker du på då mer specifikt?
– Banorna har två riktigt stora dagar. Skellefteå har sitt midnattstrav och Boden har en V75-omgång och det är två tävlingsdagar vi hoppas kunna utveckla ännu mer och göra ännu mer attraktivt.

Hur ser du på din tid på Umåker?
– Det har varit en fantastiskt kul tid. Tillsammans gjorde vi en jätteresa, men jag känner att jag vill vidare.

Norrtravs ordförande Lars Olofsson:
– Det känns jättebra att vi har lyckats rekrytera Henrik till oss. Han har en bred kunskap om travsporten och rutin med att driva en travbana, efter sina tre år som travbanechef på Umåker.

Henrik Bäckström tillträder sin nya tjänst den 1 december.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.