Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bagley tackar för sig

Foto: DAN HÄLLGREN/ALN
Bagley avslutar nu sin tävlingskarriär. Foto: DAN HÄLLGREN/ALN

Conrad Lugauers nästan fyrfaldige miljonär Bagley har gjort sin sista start.

Publicerad:

Tioårige Bagley (e. Bartali OK) segrade i tyska Breeders Crown redan som tvååring och hade innan han kom till Conrad Lugauers stall i oktober 2012 bland annat tränats i Sverige av Joakim Lövgren och Stefan Hultman. Karriärens största seger var den i Jämtlands Stora Pris 2013. Bagley vann även försök och final i Hamburg Cup samma år.
– Vi bedömer risken för stor att Bagley ska slita upp sin tidigare gaffelbandsskada igen och väljer därför att låta hästen sluta tävla, berättar Conrad.
Det var i samband med en start i franska Cagnes-Sur-Mer den 25 juli förra året som Lugauer tvingade stryka Bagley eftersom hästen inte alls kändes som han skulle. I efterhand visade det sig vara en gaffelbandsskada i vänstra bakbenet. Det tog drygt ett år innan Bagley gjorde comeback i Kalmar i mitten av augusti i år, men det slutade med galopp. Nu är det alltså också färdigtävlat för tysken.
– Han kommer fortsättningsvis att få leva lyxliv hemme hos ägararen. Det är hästen verkligen värd, avslutar Conrad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.