Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bakslag för Derbytrea

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Fjord Jerven har drabbats av en ny gaffelbandsskada men tränaren har inte givet upp hoppet. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Han var bland annat trea i såväl svenska som norska Derbyt. Nu har åttaåringen drabbats av en ny gaffelbandsskada.

Publicerad:

Det är Fjord Jerven (e. Åsajerven) det handlar om. Han har ett rekord på 1.19,1ak och har så här långt tagit 16 segrar och tjänat drygt 2,1 miljoner norska kronor. Största segern hittills är den i DNT's 5-Årslopp med hela 500.000 norska kronor i förstapris. Men han var även trea i både svenska och norska Derbyt, där Lannem Silje blev för svår i båda fallen. Fjord Jerven har nu varit borta från tävlingsbanan sedan mars 2017, men var på väg tillbaka från en gaffelbandsskada då ett nytt bakslag drabbade hästen. Han har fått en ny gaffelbandsskada på samma bakben.
– Det har sett väldigt bra ut och jag förstår inte hur det här kunnat ske. Det är inte den gamla skadan utan en blödning längre upp, berättar ägaren och tränaren Ola Martin Aasen för Trav Og Galopp-Nytt.

Den sistnämnde har ändå inte givet slaget förlorat.
– Nej, jag har haft tre hästar med liknande skador tidigare, varav två kom tillbaka till tävlingsbanan tack vare laser. Den ena av dessa var Fjord Jervens pappa Åsajerven.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.