Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bakslag för Usain Swing

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Kretsen kring Usain Swing. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Kjell-Ove Erikssons stjärna Usain Swing har drabbats av en ny skada.
- Vid en röntgen upptäcktes en fraktur på griffelbenet. Han är opererad och blir nog borta väldigt länge, berättar Skellefteåtränaren.

Publicerad:

Skelleftehästen Usain Swing gjorde sitt livs lopp när han vann i silverdivisionen på V75 i Gävle den 21 maj på nya rekordet 1.10,5. Men segern kostade ett högt pris, hästen var halt efter loppet och vid en närmare veterinärundersökning kom beskedet att Usain Swing hade en varning på ett gaffelband. Rehabiliteringen i sommar har gått bra, men efter ett snabbjobb inne på Skelleftetravet kom ett bakslag.
- Han var tjock i vänster bakben ett par dagar senare. Undersökningen visade en fraktur på griffelbenet och han opererades i Umeå dagen efter, säger Kjell-Ove.

Skadan är på samma bakben där Usain Swing tidigare haft en varning på gaffelbandet.
- Skadorna i sig har inte med varandra att göra. Hur den här nya skadan har uppstått vet jag inte, men jag misstänker att han kan ha sparkat sig i hagen.

Tidigare hade Kjell-Ove en förhoppning om att ha Usain Swing startklar innan nyår.
- Men nu blir han borta en bra bit in på nästa år, säger Eriksson.

Usain Swing har totalt gjort 91 starter (12-11-14) och tjänat nästan 1,3 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.