Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Balders snygga spurt

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Balder Hornline och Ralf Karlstedt. Femåringens ägs av Karlstedts sambo Maura Jovanovic. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Solvalla och Bergsåker saxade på onsdagens V86-tävlingar och det var mycket favoriter inledningsvis, men i slutet av kvällen kom det lite överraskningar. En av dessa av Balder Hornline och Ralf Karlstedt.

Publicerad:

Ralf Karlstedt skulle köra snällt med Balder Hornline och hittade tredje par invändigt. Sedan löste det sig bra under slutrundan och  femåringen avgjorde ganska lätt efter snygg avslutning.
- Hästen är bra och jag är absolut inte överraskad. Dessutom trivs han fint på Solvalla. Jag satt in stöten 300 kvar och det bet i rejält när jag styrde på, sade Mantorptränaren.

Stig H Johanssons italienfödde fyraåring Seedorf O.M.F. (e. Algiers Hall) svarade för en svettig insats. Hästen började från bakspår, men men kördes till ledningen 850 kvar via tredjespår och stack undan på mycket bra sätt.
- Han är väldigt, väldigt bra för klassen, sade Erik Adielsson.
Adielsson/Johansson vann även med Kimbee Dream och Devs Darling under onsdagskvällen.

Star Advisor Joli bärgade årets åttonde fullträff när han spetsade hem ett lopp över 1.640 meter. Den sexårige fuxen tränas av Sofia Aronsson.
- Han är väldigt snabb ut och idag var det lite spel mot ett mål, sade körande Kim Eriksson.

Fyraåriga Coco de Vie (e. Chocolatier) svarade för en stark spurt i tredjespår från andra ytter. Det USA-födda stoet tränas av Stefan Melander och kördes av Björn Goop för första gången.
- En fin häst, stark och rejäl. Det var högt tempo, men vi fick styra på 600 kvar, sade Goop.

Magnifik spetsvinnare

Ledning från start till mål var segerkonceptet för storfavoriten Magnifik Brodde. Robert Dunder fick öppna första varvet efter 1.15,3 och hade inga problem att freda sig mot formtoppade Above All Ås. Segertiden blev starka 1.13,6a/2.140 meter.
- Han var fantastiskt fin i dag och gör det bara bättre och bättre, kommenterade Robert Dunder.

Talls Odin tog årets elfte seger i överlägsen stil för Anders Wallin. Det gjorde inget att Wallin hamnade sist när det öppnades efter 1.22,5 i täten av Pliggfaksen. Det handlade sedan om en riktig svepning på den sista bortre långsidan och överlägsen vinst på 1.27,0a/2.640 meter.
- Han har blivit fantastisk snabb hästen och är som ett varmblod att köra, kommenterade Wallin.

Så kom då skrällen genom lille So Gå Idefix och John Östman. Ekipaget satt i sjätte invändigt och följde sedan med i rygg i tredjespår varvet från mål. Precis på linjen avgjorde den Kenneth Häggström-tränade treåringen knappt före tappra duon Rekord Amok och Balzac du Chatelet (tuff resa till dödens).
- I sista sväng kunde jag följa Ulf Ohlssons häst ganska bra, så jag hoppades att det skulle hända lite då jag vek ut, sade John Östman och fick hjälp av Kenneth Häggström:
- Hästen är liten, men naggande god.

Peter Lundberg segrade med Glenn Cashman före V86-spelet och satte även dit Rutger Gigant. Detta efter stark spurt från tredje-fjärde par ytter. Ledande favoriten Magic Number var slagen från spets i början av upploppet.
- Det var väldigt roligt att han fick sätta pricken över i:et i ett större lopp. Hästen har haft mycket otur tidigare, kommenterade Petter Lundbergs sambo Sandra Eriksson.

Resultat - V86

Rätt rad: 2-4-10-9-11-4-9-2
Åtta rätt: 6.788 kr
Sju rätt: 65 kr
Sex rätt: jackpot

Omsättning: 19.659.058 kronor
System: 607.314 stycken

Tidigare under kvällen kördes två uttagningslopp till Uppfödningslöpningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.