Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Balfour en vinnare igen

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Balfour vann i Marseille på måndagen. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Tre segerlösa starter fick räcka. På måndagen var Balfour på nytt en vinnare i Frankrike. Robert Berghs fux hämtade in 25 meters tillägg och vann för Philippe Masschaele i Marseille.

Publicerad:

Masschaele var offensiv bakom sjuåringen. Han körde omgående fram mot täthästarna och hittade så småningom ned i andra par utvändigt. Men bara temporärt.

Ekipaget var snart ute i spåren igen och vid upploppets början hade Balfour (e. Scipion du Goutier) kopplat ett fast grepp om händelserna. Han travade sedan undan till en säker seger på tiden 1.14,4 över 2.675 meter. Förstapriset uppgick till 14.400 euro. 

Balfour kom närmast från finalen av Grand National du Trot, där han slutade oplacerad, och i starterna före storloppet var han tvåa respektive sjua. Dessförinnan vann fuxen fem lopp i följd och måhända inledde han nu en ny segersvit på måndagen. På sina nio starter i Frankrike i år har Balfour sprungit in närmare 160.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.