Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bandit Brick en vinnare – även på svensk mark

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Bandit Brick gästade Sverige på lördagen och det slutade – som vanligt – med seger. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Bandit Brick synades i sin första start i födelselandet Sverige. Ordentligt. Den danske segermaskinen uppvaktades i omgångar, men stod pall för trycket och tog hem lördagens klass I-försök på Jägersro.

Publicerad:

Bandit Brick (e. Yankee Glide) kördes tidigt till tät av tränaren Steen Juul och fick Shorthanded Jag på sin utsida. Femåringen varvade på 1.13 blankt innan Urchin avlöste i dödens och gav "Banditen" en rejäl tryckare. 

Den körningen tog dock mer på Erik Adielssons häst som kastade in handduken i ingången till sista sväng. I stället kom Shorthanded Jag fram på nytt, men bara för att få se Bandit Brick rycka undan över upploppet. Earn n'Burn avslutade fort en bit ut i banan, men kunde inte hota på allvar. Bandit Brick kom i mål först på 1.13,3/2.140 meter – hans 24:e seger i 26:e starten!
– Han är fantastisk. Travsäker, lätt att placera – en dröm att köra, berömde Steen Juul i vinnarcirkeln.
– Planen var att kvala in till finalerna på Solvalla i dag och om det inte hade lyckats hade vi försökt på Äby. Nu får vi se om det blir någon start där.

Tyska gästen imponerade

Spets och slut – det var segerreceptet för Lesperanza (e. Ready Cash) och Jan Hansen i dagens lärlingslopp för ston. Ekipaget uppvaktades av Milady Amok från start och därefter av Stoneisle Ocean i dödens, men inget bet på den femåriga tyskan som tränas Christian Lindhardt. 

Segertiden skrevs till 1.13,3a/2.140 meter och segerkusken var imponerad efteråt.
– Hon kändes stark hela vägen och visade att hon var den bästa hästen i fältet. Jag var optimist på förhand. Christian berättade att han håller hästen högt och de brukar vara bra när han säger så.

"Luddes" häst tog revansch

Samma strategi använde Lutfi Kolgjini bakom Dontbreakthebankås (e. Break the Bank K) i lägsta klassen. Jägersrotränaren körde till i ett tidigt skede och fick överta ledningen av Veijo Heiskanen bakom Love No Limit. Därifrån tog fyraåringen sedan revansch på Com Milton som drog det längsta strået i hästarnas möte förra veckan. 

Com Milton avslutade fort från andra par utvändigt, men hann inte i kapp Dontbreakthebankås den här gången.
– Jag kände att Com Milton kunde vara det värsta hotet. Fasiken vad den hästen kan speeda, men jag ville inte få stryk på samma sätt den här gången. Därför drog jag i ett jämnt och bra tempo och när vi väl hade kommit till ledningen kändes det ganska lugnt, sade Kolgjini efter segern på hästens nya rekordtid 1.12,1a/1.640 meter.

Äntligen seger för Super War Horse

Efter sex raka andraplatser fick Super War Horse (e. Super Photo Kosmos) sätta nosen främst. Kevin Oscarsson släppte ledningen till Robert Bergh och Aileron i lördagens bronsdivisionsförsök och på upploppet uppenbarade sig luckan. 

Detta sedan Sobel Conway satt ordentlig fart på loppet under en attack genom sista sväng. Sobel Conway kopplade greppet om ledaren, men gick inte freda sig mot Super War Horses spurt.
– Hästen har blivit bättre och bättre för varje start. Han gillar att få ligga på rulle, men de tre senaste starterna har vi suttit fast i rygg på ledaren. Han kan nog få en bra säsong, sade Kevin Oscarsson.

Jerry Riordan tränar fyraåringen som tog karriärens fjärde seger. Klockan i mål visade 1.13,9/2.640 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.