Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Banditen” snodde segern

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Robert Berghs Bandit Hornline skrällde för Christoffer Eriksson. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Med Robert Bergh i ”utvisningsbåset” fick Christoffer Eriksson chansen bakom Bandit Hornline i Malabar Circle Ås lopp på Bergsåker (V75-2) och skrällde rejält på 1.10,9a/1.640 meter.

Publicerad:

Trots att varken Per Lennartsson (Highspeed Call) eller Erik Lindegren (Francais du Gull) körde från start blev det ändå en 1.06,7-öppning första 500 mellan ledande Regent Zet och utvändige Shadow Woodland. Första rundan avverkades efter 1.10,5, vilket bäddade för Robert Bergh-tränade jätteskrällen Bandit Hornline (e. San Pellegrino). Sjuåringen avgjorde enkelt över upploppsrakan och Christoffer Eriksson verkade inte speciellt förvånad.
– Om fler sett hans segerlopp näst senast i Boden hade nog oddset varit lägre, påpekade Christoffer, som segrade på 1.10,9a/1.640 meter.
Det absoluta banrekordet på Bergsåker har Delicious U.S. på 1.10,0, satt vid Sundsvall Open Trot-vinsten för två år sedan.

Mer firma Christoffer Eriksson/Robert Bergh blev det i ST:s treåringslopp (V75-4) genom Spickleback Face (e. Raja Mirchi). Här vann Christoffer mycket av loppet genom att hålla ledningen från sitt innerspår och därefter tilläts han köra första varvet efter långsamma 1.17,9. När Spickleback Face sedan travade drygt 1.11 sista varvet blev det väldigt enkelt till slut på 1.14,9/2.640 meter.
– Han kändes stark varvet från mål och det här var inga problem, sade en nöjd Christoffer.

Bergsåkers sportchef Bert-Ola Månsson kallade det hela för ”rövarlopp”. Det var svårt att säga emot när inledningen av Tsar d'Invernes fyraåringslopp (V75-1) klockades till 1.06,5 första 500 och 1.09,4 det inledande varvet. Det var Brage Hansen som gjorde allt för att komma till spets bakom Millie Millionaire, men Christoffer Eriksson valde att försvara innerspåret bakom Robert Berghs Pacific W.F. Det här gynnade nu istället skrällen Fortune Teller (e. From Above), som för Claes Sjöström vann från tredje utvändigt och sedan lucka i utgången av slutsvängen.
– Jag hade lite bryderier om jag skulle sitta kvar eller gå på först via tredjespår. Nu chansade jag invändigt och ångrade mig 300 kvar. Desto skönare när jag såg att det skulle lösa sig inför upploppet, sade Claes, som kunde notera segertiden till fina 1.11,7a.

Det blev hemmaseger i Långa loppet för kallblod (V75-3) genom Henrik Svensson med egentränade Gustav E. (e. Lome Elden). Segerreceptet var spets och slut.
– Han stod så bra inne i det här loppet, så vi kunde inte gå ut i något annat lopp före. Det kändes jobbigt hela upploppet ner, men hästen är stark och rejäl och det kändes jätteroligt att han kunde hålla undan, sade Henrik.

I Bergsåkers Stora Amatörpris (V75-5) hittade Hanna Lähdekorpi ut från tredje par invändigt bakom Hanna Olofsson-tränade Roger America (e. Dream Vacation). Över upploppet hann hon sedan fånga in ledande Hagentoy.
– Det var mera en tillfällighet att jag blev uppsatt här. Jag åkte hit mest på semester, påpekade Hanna Lähdekorpi, som fick beröm av Hanna Olofsson:
– Ja, hon är grym!
För Roger America var det här tredje raka segern.

Snabbast under fredagskvällen var det sjuåriga fuxstoet Feria de Mayo (e. Home Alone). I V75-avslutningen krossade hon allt från spets för Erik Adielsson på vassa 1.10,7a/1.640 meter. Det handlade om en sänkning av rekordet med hela 2,6 sekunder.
– Jag kunde inte tro mina ögon, sade en chockad Susanne Stenlund, tränare till Feria de Mayo.
Erik var också överraskad.
– Jag fick en bra feeling, men hon överraskade mig ändå rejält. Pappan Home Alone var väldigt speciell av sig, men hade en ruskig kapacitet.

Det näst största loppet under kvällen i avseende på prispengar var Breeders Crown-loppet för tvååringar (lopp 3), där givetvis Svante Båth höll sig väl framme. Han hade länge ledande Fiddlesticks (fyra i mål), men det var Global Welcome (e. S.J.'s Caviar) som spurtade till segern från tredje par utvändigt för Örjan Kihlström. Detta på 1.16,1a/2.140 meter. Förstapriset var 175.000 kronor. Global Welcome är halvbror med Svantes treåringstopp Global Un Poco (e. Conway Hall).
– Det här är en riktig talang. Hästen var stark, rejäl och klok. Han gjorde allt rätt och jag har svårt att tro att det här inte ska bli en bra häst, kommenterade Örjan Kihlström.

Ingen klarade sju rätt på V75, vilket innebär att det ligger 77 miljoner kronor och väntar på en eventuell ensam vinnare under lördagen på Bergsåker. Den hittills största V75-vinsten är på 67 miljoner från Axevalla 2010. Så det finns alltså chans på nytt rekord. Enligt Hans G Lindskog blev det faktiskt väldigt stora pengar för en spelare under fredagskvällen. Han/hon hade ett system på över 2.000 kronor och sprack i ett lopp med två hästar. Det skulle normalt innebära en vinst på drygt 80.000 kronor, men nu blev det betydligt mera. Detta eftersom han/hon hade boostat sin kupong (ovanligt vid så här stora system) och träffat rätt nummer. Så istället för drygt 80.000 blev det nu  drygt åtta miljoner kronor! Detta tack vare 200 sexor och tusentals femmor. Vi på Travronden säger grattis!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.