Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banrekord efter banrekord i stonas E3-uttagningar

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Mattias Djuses Zolly fortsätter att övertyga. Under söndagens E3-uttagningar i Gävle travade Zola Boko-dottern nya banrekordet 1.13,2. En notering som stod sig dock inte särskilt länge.

Publicerad:

I det första av fyra uttagningslopp för ston gjorde Darling Godiva och M.B.S.Pretty Girl upp i en utdragen spetskörning som klockades till 1.08,9 första 500 meterna.

Den sistnämnda gick segrande ur den striden, men hade inget kvar att ge när Mattias Djuse lämnade tredje par utvändigt på sista bortre långsidan. Hans Zolly (e. Zola Boko) – som startade från spår åtta – svepte då fältet och försvann sedan iväg till en överlägsen seger. Hennes femte i följd.
– Hon vann lätt på ett bra sätt, sade Djuse.
– Jag måste tro att hon kan hävda sig även i finalen. Det är många fina hästar med, men jag har en jättefin och då får vi dessutom ett bättre spår än i dag.

Segertiden för Zolly skrevs till 1.13,2 över 2.140 meter – nytt banrekord för treåriga ston.

Bakom vinnaren spurtade Global Anarchy vasst till andrapriset och en plats i finalen som körs i Eskilstuna den 29 juni. Dit tog sig även Darling Godiva trots den tunga inledningen på loppet.

Snabbt slaget rekord

Vinnaren i det andra stokvalet hade också spår åtta bakom bilen. Därifrån tog sig Grande Diva Sisu (e. Ready Cash) till spets och i den positionen stannade hon sedan hela vägen in i mål. Och bläcket hann knappt torka i Gävletravets rekordbok.

Per Nordströms sto var nämligen två tiondelar snabbare än Zolly i det föregående kvalet.
– Det är väldigt fina förhållanden. Banan är strålande och vädret har vi med oss, men jag vet att hon har de här tiderna innanför västen och vi kommer säkert att behöva plocka fram lite mer till finalen, sade Nordström.

Favoriten No Limit Queen tröttnade i dödens och de två övriga finalplatserna togs i stället av Ies Elisabet och Global Amazone.

Redéns sto vann från dödens

Daniel Redén och Örjan Kihlström följde upp lördagens storseger i Boden med att vinna det tredje uttagningsloppet med Award Kronos – en dotter till Father Patrick som har Ina Scot som mormor.

Stoet fick trava den tunga vägen utvändigt om ledande Boxer Shrimp, men var ändå starkast till slut. Segertiden skrevs till 1.14 blankt och med till final följde Boxer Shrimp och Dontlooseallmoney.
– Hon var jättebra. Hon gjorde grovjobbet själv och vann säkert. Hon har utvecklats hela tiden. Vinner man en uttagning har man förhoppningar även i en final, sade Kihlström.

Finsk seger i fjärde kvalet

Pekka Korpi var rädd för att innerspåret skulle kunna bli en fälla för Mascate Match (e. Muscle Mass). Det blev det inte. Finskan tog hand om ledningen och spårade sedan runt om till en enkel seger på 1.13,5.
– Hon blir bara bättre och bättre och i dag öppnade hon väldigt fort, sade Korpi som förstås har förhoppningar inför den stundande finalen.
– Det är många bra hästar med, men min är inte så dum hon heller.

Med till final följde två av fältets minst betrodda hästar: Scarlet Hello och Visual Condition.

Klara för final (i bokstavsordning):

Award Kronos – Daniel Redén
Boxer Shrimp – Robert Bergh
Darling Godiva – Lars I Nilsson
Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson
Global Amazon – Jörgen Westholm
Global Anarchy – Joakim Lövgren
Grande Diva Sisu – Per Nordström
Ies Elisabet – Fredrik Wallin
Mascate Match – Pekka Korpi
Scarlet Hello – Jörgen Westholm
Visual Condition – Stefan Melander 
Zolly – Mattias Djuse

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.