Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bara bäst i årsdebuten

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

Under fjolåreet som femåring hade unghäststjärnan lite av en mellansäsong. Är det som sexåring som han blommar ut i den yppersta eliten? Årsdebuten klarade han i alla fall av på bästa sätt, Lucifer Lane.

Publicerad:

Årsdebuten skedde på Axevalla travbana och motståndet bestod av fyra konkurrenter. Någon större dramatik bjöd loppet inte på överhuvudtaget - Lucifer Lane fick tidigt överta ledningen och väl i den positionen var det i det närmaste spel mot ett mål. Hästen blev visserligen lite ensam och bekväm, men det hade körande Johan A Nilsson full kontroll på - och såg till att tidigt dra upp farten för att inte bjuda in de övriga. En årsdebut som inte satte Lucifer Lane på några svårare prov - men som ändå gav mersmak.

– Jag fick de svaren jag ville ha, det måste jag säga, berättade hästens ständige följeslagare Johan A Nilsson.

– Han blev bekväm, men jag väckte honom med varvet kvar och därefter kändes han löpsugen och fin. Han var pigg och fin hela vägen in i mål så det var ett skönt besked.

Vad som väntar framöver är ingenting som man direkt diskuterat, kusk Johan A Nilsson, tränare Thomas L Nilsson och ägare/uppfödare Christine Larsson. Men med över tre miljoner kronor på kontot - är det givetvis eliten som lockar. I fjol som femåring tjänade hästen 294.500 kronor och vann två lopp. Med det året och med mer hårdhet i kroppen - hoppas man nu att hästen är redo att på allvar utmana den svenska eliten.

– Det kan bli gulddivisionen framöver, inför det här sade vi att vi skulle se hur årsdebuten gick och ta det därifrån och eftersom det kändes bra i dag är det väl något sådant som väntar, skulle jag tro, fortsatte Johan A Nilsson.

Det var Infinitif-sonen Lucifer Lanes 16:e seger totalt i karriären och söndagens vinst var värd 35.000 kronor. 1.14,6/2.140 meter blev segertiden. Tvåa i loppet slutade Mr Lindy.

Dubbel till Halme/Heiskanen

Annars var det framför allt en kusk och tränare som stack ut under GS75-omgången på Axevalla travbana. Henna Halme och Veijo Heiskanen stod för en dubbelseger. Man inledde med att ta hem den andra avdelningen, det med italienskfödde Around The World (e. S.J.'s Caviar) som avlade maiden i sin 13:e start via en vass avslutning.

– Han är fortfarande orutinerad och har mycket egna tankar, men i dag skötte han sig på bästa sätt och då hamnade vi här i vinnarcirkeln, berättade Halme och fortsatte:

– Jag ville inte forcera honom från start för då har han lätt för att galoppera, så för mig handlade det om att få hästen att slappna av och sedan attackera till slut. Det löste sig fint.

Det andra segervapnet var Corleone D.K, som efter tre raka V75-starter härdats ordentligt. Trots tredjespår och tufft tempo i inledningen, var det inget snack om vart segern skulle gå i den avslutande avdelningen. Man fick överta ledningen efter 500 meter - och sedan hade man inga problem med att gå undan ifrån sina konkurrenter över upploppet.

– Hästen har varit ute i tuffa gäng på sistone och nu gick han ner lite i klass. Han visade sig bara bäst i dag och det var skönt att han fick vinna igen, sade Halme.

Det var Corleone D.K:s elfte vinst i karriärens 39:e start. Sonen till för Sverige relativt okände Holiday Road, vann på tiden 1.13,7a/1.640 meter. Holiday Road har tre svenskfödda avkommor, där Elway Am med 428.200 kronor intjänade är den främste. Holiday Road är efter Yankee Glide och hingsten vann fem lopp under sin korta karriär. Däribland Peter Haughton Memorial 2009, för tränare Greg Peck och körsven Brian Sears.

I övrigt...
...vann Maria Törnqvists Rapido S.W. efter att ha serverats resa i rygg på ledaren av körande Mikael J Andersson. Det var Googoo Gaagaa-sonens andra seger i karriären.

...skrällde Jonathan Bardun till med Claes Svenssons Jetstream Rapida (e. Make It Happen) trots spår tolv. Precis som för Rapido S.W. var det fyraåringens andra vinst i livet.
...tog fyraårige Classic Photo-sonen Bastian sin första seger i regi Hanna Lähdekorpi. Hästen kom till Halmstadtränaren med två raka segrar från Mattias Djuse, men först i den sjätte starten i nya regin kom nästa triumf. Trots lite bekymmer med stilen under vägen, kunde körande Stefan Persson måtta in vinsten. 35.000 kronor var förstapriset.

...fick allsvenska kuskligaledaren Rikard N Skoglund besöka vinnarcirkeln även denna tävlingsdag. Det genom seger med Ulf Stenströmers Rally Gunnar (e. Mythical Lindy).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.