Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Barfota en enorm växel"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Markus Pihlström har varit tveksam kring stallformen sedan han bytte foder. Under fredagen fick dock stallet vinna igen och kanske håller det på att vända?

Publicerad:

Timo Nurmos har storfavoriten i V75-4, Global Trust. En av motbuden, eller snarare kantbollarna, i loppet är Markus Pihlströms Mellby Entre som går ut från spår elva bakom bilen.
– Det är en häst som gått framåt väldigt i vinter och han vann med krafter kvar vid båda segrarna samt gick i mål med allt kvar näst senast. Mentalt är hästen väldigt förberedd, stallformen är allt annat än bra sedan vi bytte foder. Vi fick i alla fall vinna ett lopp igår, fredag, så det kanske håller på att vända... Jag tror dock inte att vi kan slå Nurmos häst från det här läget så jag vill ligga lågt.

Men du blir inte helt överraskad om han är med och gör upp om det med optimal resa?
– Sitter formen där och han presterar som han tränar så tror jag att han är ruskigt långt framme. Barfota är en enorm växel och garderar man favoriten tycker jag att min häst är tidig.

Du har också Toscano innan V75, tankar där?
– Hon tränade ruskigt bra innan kvalet, men sedan presterade hon uselt där och i första starten. Tanken var att hon skulle göra sitt sista lopp senast för att gå till avel, men Ulf Ohlsson tyckte att hon kändes ruskigt fin efter galoppen och därför väljer vi att prova igen. Skulle hon fungera tror jag Daniel kör offensivt och min känsla är att ingen annan har än bättre häst än vad jag har. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.