Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Barfotaförbud även i vinter

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Under veckan sammanträdde Svensk Travsports reglementskommitté som beslutade att det, liksom den gångna vintern, ska vara barfotaförbud under vintermånaderna.

Publicerad:

Vintern 2015/2016 infördes ett generellt barfotaförbud i hela landet. Det har nu utvärderats och Svensk Travsports reglementskommitté har nu utvärderat frågan och kommit fram till att samma förbud ska finnas även kommande vinter. Regelverket kring vad som är godkända beslag kommer att vara det samma som tidigare och för tvååriga hästar gäller barfotaförbudet under hela 2016.

Enligt ett tidigare beslut från reglementskommittén har man börjat samla in statistik på hur frekvent det händer att balansen ändras från barfota till skor mindre än 60 minuter före streckspelets start. Det arbetet kommer att fortsätta under sommaren och materialet ska sammanställas innan nästa kommittémöte.
– Vi valde att fortsätta insamlingen av material ett tag till för att få insikt i hur ofta det sker. Om det är vanligt förekommande är nästa steg sedan att fundera på eventuella justeringar i reglementet för 2017 och hur sådana i så fall kan göras utan att kompromissa med djurskyddet, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson till deras hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.