Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Baron Gift överlägsen – vann på topptid i ovädret

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

En löpning i dödens bekom inte Baron Gift. Sexåringen krossade motståndet i Stora Sprinterpriset. Segertiden: 1.10,1 i ovädret på Åbytravet!

Publicerad:

Favoriten Coktail Fortuna kom till ledningen utan bekymmer, men Robert Bergh fick inte anföra efter eget tycke. På bortre långsidan satte Rickard Svanstedt nämligen rejäl press med utvändige Baron Gift (e. Gift Kronos).

Axevallahästen visade sig sedan stå i en klass för sig. När Bergh manade på Coktail Fortuna i slutkurvan satt Svanstedt stilla och över upploppet lämnade Baron Gift konkurrenterna. Åbytravet hade inte vädret på sin sida den här lördagen – ändå visade klockan 1.10,1 när sexåringen skar mållinjen som överlägsen segrare.
– Han var bättre än jag trodde. Han kändes visserligen fin i värmningen, så jag trodde på en bra insats, men inte att han skulle vinna från dödens, sade Rickard Svanstedt.
– Han brukar bli het när han går där, men i dag var han lugn. Jag tyckte att jag hade slagit Robert tidigt, det kändes väldigt bra hela vägen.

Segern var värd en kvarts miljon och Baron Gift har nu sprungit in över 700.000 bara i år.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.