Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Basorganisationerna om vardagssatsningen

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Travronden kan avslöja de pokalårssatsningar som kommer bli officiella under morgondagen. Basorganisationerna är positiva till satsningen.

Publicerad:

Travtränarnas Riksförbund
– Vi har, från Travtränarnas Riksförbunds sida drivit att 180 miljonerna av pokalårspengarna ska tillfalla de aktiva genom prispengar, och inte genom subvenktioner. Exempelvis har det varit uppe på tal att ta bort boxhyror och sådant, men det är bättre att tävla om pengarna, för statusens skull. Vi står bakom både elitsatsningarna, vilket man ändå får säga att treåringssatsningen och V75 är, precis som att vi står bakom denna vardagssatsning, vilket inte ska förväxlas med breddtrav. Breddtrav är vi på TR emot, det är alldeles för mycket pengar som går till den verksamheten, säger generalsekreterare Staffan Osterling.

B-tränarnas Riksförbund.
– Vi på BTR har inte fått reda på någonting, så jag kan faktiskt inte uttala mig. Det är tråkigt att vi som basorganisation inte får insyn, men det är den krassa verkligheten, säger ordförande Ola Johansson.

Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen.
– Vi har ju haft en hel del förhandlingar kring det här. Man kan ha olika uppfattningar på den satsning som nu avslöjas på fredag, beroende på var man står inom travet. Det är en klar satsning för bredden inom travet, får man lov att säga. Precis som inom travet är vår organisation bestående av en del som är verksamma i eliten och en del i bredden. Vi på ASVT resonerar som så att det måste finnas bredd, för att det ska kunna finnas en topp. Jag var lite ängslig att man bara skulle satsa på eliten, men det här som nu blir av är positivt. Vi är i stort sett nöjda, men vad vi kanske hoppats på, som en satsning när det kommer till pokalåret är uppfödarpengar för starter utomlands. Hela tiden tjatar man från Svensk Travsports sida att vi ska ha världens bästa hästar i Sverige. Samtidigt betalar man bara ut uppfödarpengar till hästar som tjänat max en miljon, utomlands. Det harmonerar inte, måste jag säga. Världens bästa hästar startar också utomlands, så enkelt är det. En sådan satsning hade varit positivt för uppfödandet i Sverige, säger ordförande Ingemar Alin.

Travhästägarna.
– Jag kan inte kommentera några nivåer, men det väsentliga i uppgörelsen av pokalåret var att höja golvet på vad som betalas ut i vanliga lopp. Det är en stor framgång för oss i Travhästägarna, säger ordförande Anders Jonsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.