Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bästa chansen till slut

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Arild Eggen gör resan österut med två hästar och ser - åtminstone på förhand - inte ut att göra det förgäves. Så här säger han om dagens chanser.

Publicerad:

Cantab G.T. (V65-2) hade vi hoppats på ett framspår med då han fungerar lite bättre på innerspår och är rätt så snabb ut. Härifrån är vi lite mer utelämnade och frågan är om Anna Sedström ska chansa invändigt eller gå i andraspår. Med framspår hade jag varit väldigt optimistiskt, men som sagt, från det här läget känns det betydligt svårare. Inga ändringar är att vänta, säger Arild Eggen.

Canadian Rolls (V65-6) är en fin häst med bra kapacitet som det tyvärr har strulat lite för i år. Han var väldigt bra i årsdebuten i februari, men sedan verkade det som att det satte sig i benen på honom. Nu verkar han vara på rätt väg igen och senast gjorde han det bra efter uppehåll som tvåa bakom rätt så bra hästar. Han kvalade in till norska derbyt ifjol och galopperade bort en trolig fjärdeplats då. Man kan därför säga att han fortfarande har för lite pengar på sig sett till sin kapacitet. Han kan öppna bra i voltstart och 2 640 meter är inga problem. Han kommer tävla med skor och han är bästa chansen av mina tvåa, säger Arild Eggen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.