Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth kan ta tredje segern

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Svante Båth och Erik Adielsson efter derbysegern med Conlight Ås 2015. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Svante Båth vann Svenskt Travderby 2014 med Poochai och 2015 med Conlight Ås. I år har han två chanser att ta sin tredje seger i Jägersros anrika lopp.

Publicerad:

I derbykvalen hade Svante Båth tre hästar till start och två av dem lyckades ta sig till final. Men Attraversiamo, den fyrfaldige miljonären som kanske var den som i första hand skulle kunna utmana Campo Bahia i miljonloppet, slutade ”bara” tvåa i sitt försök. 

Något som kusken Erik Adielsson var besviken över.
– Han var inte som bäst i dag. Han var visserligen riktigt fin fräschörmässigt, men det fattades 20–30 meter i form, berättade han efteråt.

Huruvida de 20–30 meterna i form är där på söndag och om det räcker för att slå Campo Bahia och övriga gänget återstår att se.

Ny kusk för Global Welcome

Den andre i Svante Båths duo är Global Welcome. Vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning 2017 och Breeders Crown 2018 tog hem sitt försök på ett säkert sätt – hans 14:e seger på 18 starter.

I sin blott fjärde start för året jagar han seger i Sveriges största lopp för fyraåringar. Och han gör det med ny kusk i sulkyn. För första gången körs Global Welcome av Ulf Ohlsson – som kan ta sin första vinst i Svenskt Travderby. 

Ohlsson, som vann Svenskt Travkriterium 2013 bakom Anna Forssells Rokkakudo, kan således åter ta hem ett lopp med fyra miljoner kronor i förstapris, med premiechanspengarna inräknade.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.