Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth luftade talangerna

Foto: Thomas Blomqvist
Svante Båth tog med sig en högintressant kvintett in till Solvalla på onsdagen. Foto: Thomas Blomqvist

Före onsdagens tävlingar på Solvalla äntrade Svante Båth banan med en högintressant kvintett. Fyra talanger gick varsitt snabbjobb och en femte vässades inför årsdebut nästa vecka.

Publicerad:

I fjol var Global Un Poco (e. Conway Hall) treåringskullens tidige kung och segrade bland annat i Håkan Wallner Memorial under elitloppssöndagen. Sedan gick det tyngre, men nu laddas den nyblivne fyraåringen för en ny säsong. Nästa väntar årsdebut i Solvallaserien och på onsdagen var Global Un Poco en av fem hästar som Svante Båth tog till Solvalla för banjobb.
– Han startar ju på tisdag så han fullföljde inte jobbet. När vi andra ökade fick han fortsätta i sin 1.18-fart, vilket var medvetet, säger Svante Båth och fortsätter:
– Han kunde inte riktigt matcha de allra bästa i fjol, men vi ska matcha honom smart i år. Då tror jag att han kan tjäna fina pengar.

Med på Solvalla var även jämnårige Valour Kronos som vann direkt i karriärens första lopp i juni i fjol. Muscle Hill-sonen hann med ytterligare två segrar på sina totalt sju starter och för honom är årsdebuten planerad till 27 februari på Solvalla, berättar Svante Båth som även luftade en trio treåringar. 

Dels Self Explosive (e. Explosive Matter) som kastrerats efter en segerlös fjolårssäsong, dels ostartade och toppstammade duon Basil Pellini och Fighter Mearas. Den förre är en son till Muscle Hill och miljonärskan Spicegirl Kosmos.
– Han känns verkligen fin. Vi körde 1.17 med honom nu, men vi har ingen brådska ut med honom. Han har en bit kvar i utvecklingen i sin stora kropp. Vi ska jäkta lagom, men visst känner man att det är en häst av rätt sort, säger Svante Båth.

Fighter Mearas (e. Muscle Hill) är dubbla E3-tvåan Innocent Faces tredje avkomma och således en yngre broder till Bonbon Mearas som tävlade med framgång för Svante Båth. Han galopperade i onsdagens snabbjobb, men var ändå den som stack ut mest i positiv bemärkelse, menar Svante Båth.
– När vi kom ner mot 1.13-tempo i svängen blev käken lite lång och därför galopperade han. Det var lite småsurt, men han kändes väldigt bra och det var gott om krut kvar i tömmarna. Trots galoppen är han nog den häst som jag var mest nöjd med under dagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.