Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båths favorit höll

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Global Welcome fick en välförtjänt fullträff i BC-finalen för treåriga hingstar och valacker. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det var tre riktigt bra prestationer i BC-finalen för de treåriga hingstarna – men favoriten Global Welcome höll för trycket för Erik Adielsson.

Publicerad:

Kriterievinnaren Inti Boko tvingades till en öppning på 1.06,4 första 500 för att kunna ta ledningen från Global Withdrawal. Första varvet avverkades efter 1.12,4 och det var E3-vinnaren Betting Gangster som tvingades till grovjobbet i dödspositionen. Där bakom smög Erik Adielsson med bakom Svante Båths favorit Global Welcome (e. S.J.'s Caviar). Den sistnämnde fick sedan gå på först i tredjespår, men Adielsson kändes sig ganska säker när upploppet närmade sig.
– Ja, hästen kändes väldigt stark i det läget. Samtidigt var det två riktigt bra hästar vi skulle förbi. Jag måste säga att jag ändå var rätt så trygg, även om man aldrig kan vara helt säker. Global Welcome skar också mållinjen med tussarna kvar.

Svante Båth kände sig säker på en bra prestation av Global Welcome, men jobbet ska alltid göras.
– Hästen har varit väldigt bra på sistone och liksom värd den här storsegern. Vi hade lite krångel under sommaren och ont om tid till Kriteriet. Men vid segern I Kriterierevanschen kändes det som att hästen var tillbaka ordentlig igen, sade Svante, som kunde notera segertiden till 1.12,2a/2140 meter.
Eftersom Global Welcome, precis som samtliga i finalen, var med i premiechansen blev belöningen 1,6 miljoner kronor. Hälften så mycket tjänade Timo Nurmos-tränade kriterievinnaren Inti Boko medan Betting Gangster som trea fick nöja sig med 400.000 kronor.

Johan Untersteiner vann med pappa Peters Darling Harbour (e. Ready Cash) i ett försök till Diamantstoet (V75-3). Ekipaget kunde följa med i tredjespår under slutrundan och avgjorde enkelt över upploppet.
– Hästen kändes jättebra. Det var passande för oss med lite stötig körning där framme och Darling Harbour avgjorde riktigt enkelt, sade Johan.

Kevin Oscarsson skrällde till dryga 24 gånger pengarna i ett fyraåringslopp (V75-5) med Roofparty (e. Love You). Taktiken var beprövad – spets och slut.
– Tanken var att ladda rejält, men jag visste inte hur svårt det skulle bli att komma till spets. Jag var förvånad, men samtidigt väldigt tacksam, över att vi fick bestämma så pass mycket där framme, sade Kevin, som vann säkert före en tapper Humble Hill (galopp innan bilen släppte).
Segertiden stannade vid 1.14,4a/2140 meter och förstapriset var 100.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.