Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båths tankar inför V86

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Svante Båth har hästar till start både på Solvalla och Bergsåker ikväll. Såhär säger Solvallatränaren om uppgifterna.

Publicerad:

Totalt fem hästar selar stall Svante Båth ut inom kvällens V86-omgång. Tränaren säger följande om möjligheterna.

– Kalypso Face (V86-3) gör första starten för året och ska bara ha ett lopp innanför västen. Det blev en ganska lång höst för hans del och det har tagit lite tid att få igång honom efter att vi kastrerat honom. Han har gått några tuffare jobb inför detta, men det borde ändå inte räcka till att segerstrida. Troligtvis blir det skor runt om.

– Global Un Poco (V86-6) tävlar på bra och allt verkar bara normalt efter senast. Jag är nöjd med läget då han lärt sig öppna rätt så hyggligt från start. Han är samtidigt inte beroende av någon ledningen eller så, utan han tål de flesta ­upplägg. Han är en av dem som ska ­räknas och jag gör inga ändringar. 

– Urchin (V86-7) avslutade fjolåret som lite för vass, men han har varit lite småseg i alla loppen hittills i år. I årsdebuten var jag nöjd med att han höll sig lugn, men när han var fortsatt lugn och lite seg i tredje starten blev jag lite överraskad. Jag hoppas att det ska bli bättre när han får starta på för det är en rätt så fin häst som ska kunna tjäna mer pengar än vad han gjort. Jag testar att sätta på honom ett norskt huvudlag den här gången för att se ifall det får honom lite alertare. För mig är han en outsider även om han möter bra hästar.

– Chocolate Gold (V86-7) var tokhet i första starten för året, men har efter det varit betydligt lugnare och stått för två bra insatser. Jag var framför allt väldigt nöjd med honom senast och det känns som att formen börjar infinna sig nu. Vi gör inga ändringar.

– Mellby Caddy (V86-8) blev tempotorsk i kön senast och det loppet är bara att glömma. Formen är bättre än raden, men det är tuffare emot den här gången och en platschans känns mest realistiskt. Går det så kör vi barfota runt om annars blir det barfota fram likt senast.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.