Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bazire hade full kontroll

Foto: MIA TÖRNBERG
Så här såg det ut när Belina Josselyn vann på Vincennes 16 januari. Idag tog det femåriga stoet en nu triumf på Vincennes. Foto: MIA TÖRNBERG

Under måndagseftermiddagen avgjordes grupp II-loppet Prix Ovide Moulinet (€120.000), för femåriga hingstar och ston, på Vincennes. Segrade gjorde Jean Michel Bazire med sin egentränade Belina Josselyn.

Publicerad:

Belina Josselyn (e. Love You – Lezira Josselyn) togs lugnt från start och hamnade sist. Efter cirka 500 meter styrde Jean Michel Bazire på i fjärdespår och kom fram utvändigt ledande Billie de Montfort som tagit över spets efter 600 meter.
1.600 meter före mål kunde Bazire glida till ledningn med Belina Josselyn och sedan hade Bazire full kontroll på loppet. Över upploppet satt han och bevakade så inte Boeing du Bocage skulle få chansen från rygg på ledaren och seger blev säker på 1.13,6/2.700 meter. Förstapriset var 54.000 euro.  
Det här var det femåriga stoets tredje raka triumf på Vincennes och det har varit 54.000 euro i förstapris vid varje tillfälle. Segern idag var hennes nionde på de 14 senaste starterna.
Billie de Montfort höll till andraplatsen medan Boeing du Bocage fick nöja sig med tredjepriset.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.