Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.B.S.Sugarlight krossade allt

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
B.B.S.Sugarlight imponerade stort vid segern i Olympiatravet. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Norske B.B.S.Sugarlight utklassade konkurrenterna i finalen av Olympiatravet från ledningen med Peter Untersteiner i sulkyn och är nu klar för Elitloppet.

Publicerad:

Det var inte bara att B.B.S.Sugarlight vann Olympiatravet. Nej, han krossade verkligen de övriga väldsstjärnorna i fältet.
– Helt fantastiskt vilken utvecklingen det varit på B.B.S.Sugarlight under det senaste året. Det är som jag sagt tidigare ingen vanlig häst. Jag är väldigt glad över att få vara en liten del av det hela, kommenterade Peter Untersteiner.

Peter satte allt på ett kort i inledningen och dundrade utan större problem till spets från sitt sjättespår bakom bilen. Väl där framme öppnade ekipaget första varvet efter 1.10,6, en fart som Peter sedan höll ända in i mål. Istället för att närma sig B.B.S.Sugarlight tappade de övriga på Fredrik  Solbergs häst över Åbys upplopp.
– Han höll på att krypa ur selen 400 kvar och jag trodde knappt att det var sant. Då kändes det som det skulle till något väldigt konstigt om han skulle förlora i det läget, fortsatte Peter och fick hjälp av tränaren Fredrik Solberg.
– Jag är helt färdig. Jag har Norges bästa häst, var det enda han kunde få fram direkt efter loppet.
Givetvis blev B.B.S.Sugarlight även inbjuden till Elitloppet. Fredrik Solberg valde också att tacka ja på studs!
Tvåa i Olympitravet slutade Oasis Bi trots en resa i femte par invändigt och trea blev Prix d'Amerique-tvåan Voltigeur de Myrt från femte utvändigt. Norske Support Justice fick gå först via tredjespår från tredje par utvändigt 750 kvar, men kom aldrig in i loppet.

Ledning från start till mål var segerreceptet i kallblodsloppet för Björn Goop. Med norske Pingo Ö.K. höll han undan knappt före väldigt vasst avslutande Doktor Jaros. Dessutom underlättades det hela av att Björn Karlssons Tangen Haap galopperade 100 kvar då han höll på att sätta in segerattacken via open stretch.
– Det gällde att hålla hästen motiverad och i rätt gångart. Det var ganska nära galopp kort före mål, berättade Björn.

Tidig ledning och lätt seger blev det för Peter Ingves i klass I-försöket bakom Stall Dencos Renda L.B. Även här galopperade en häst som skulle försöka utmana via open stretch; nämligen streckfavoriten Gordonston. Den sistnämnde tog ledningen, men Joakim valde att släppa välvilligt. Renda seger passade extra bra för Admir Zukanovic som fyllde 30 år under fredagen.

V75-avslutades med ett bra stayerlopp, där långväga Bollnäs-gästen Narold Vox lyckades vinna trots 40 meters tillägg för Erik Adielsson. Den Krister Jakobsson-tränade sexåringen tvingades till ett tufft slutvarv i tredjespår och sedan valde Erik att gå ner på open stretch över upploppet. Det var rätt taktik för att ta sig förbi ledande On Hold, vilken hade gjort ett rejält ryck sista halvvarvet.
– Vi hade aldrig klarat det om det inte varit möjligt att gå ner på open stretch. Det var helt vinstgivande i dag, sade Erik.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.