Sveriges ledande travtidning
ANNONS

BC-finaler kommer med

Foto: MIA TÖRNBERG
Rokkakudo fick dubbla förstapriset i Kriteriefinalen 2013 tack vare Premiechansningen. Foto: MIA TÖRNBERG

Nu är det klart att även Breeders Crown-finalerna för treåringar får ingå i Premiechansningen. Detta gäller för kullen födda 2013.

Publicerad:

Sedan tidigare var Kriteriet, Oaks, Derbyt, Derbystoet och Svensk Uppfödningslöpning klara för Premiechansningen i denna kull. Eftersom anmälningssiffran passerade 500 hästar under den gångna helgen är nu alltså även de två BC-finalerna för treåringar ”med i matchen”. Frågan är om det blir ytterligare lopp innan deadline den 31 mars? De lopp som står närmast i tur för att komma med är de två BC-finalerna för fyraåringar (600 anmälda) och de fyra BC-loppen för tvååringar (700 anmälda). Sedan väntar Stochampionatet och E3.
– De anmälda hästarna hittills har en möjlig extrapott på 17,4 miljoner att tävla om, mot att de avstått 10 miljoner genom att välja bort premieloppet. Ganska bra odds för premiechansarna kan jag tycka, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg till ST:s hemsida.
Förra året anmäldes 686 hästar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.