Sveriges ledande travtidning
ANNONS

BC för Makethemark?

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Makethemark siktas eventuellt mot Breeders Crown. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Bokslut för året eller satsning mot Breeders Crown? Det är dessa två alternativ som Petri Salmela funderar över då det gäller sin treåringsstjärna Makethemark.

Publicerad:

När Kriteriet avgörs på söndag eftermiddag kommer det att kännas extra tufft för Petri Salmela. Normalt borde hans treåring Makethemark (e. Maharajah) varit med även i denna årgångsfinal. Men hästen underpresterade kraftigt i sitt försök.
– Vi kollade halsen på Makethemark och den var tjock och slemfylld. Så det var inte konstigt att han inte kunde göra sig själv rättvisa. Han blev behandlad med Hippotrim i fem dagar och har sedan bara tagit det lugnt. Vi ska kolla upp honom igen och eventuellt rör jag lite på hästen i slutet av den här veckan.

Kan du säga något om den närmaste framtiden för hästen?
– Det är Breeders Crown som möjligen kan bli aktuellt, men då måste hästen vara hundraprocentigt frisk och hinna förberedas på ett bra sätt.

Makethemark har så här långt ordnat 13 segrar på 18 starter och tjänat 1 872 500 kronor. Han har en andra och tredjeplats från de två E3-finalerna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.