Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Begick brott för att spela – hamnade i fängelse

KOLMÅRDEN. Adam Reuterswärd spelade bort företaget han arbetade på och avtjänar ett fängelsestraff för trolöshet mot huvudman.
Travronden träffade honom under en permission.
– Mitt sunda förnuft var som bortblåst, allt handlade om att vinna tillbaka och ställa allt tillrätta och då gick jag över den gräns jag aldrig trodde att jag skulle gå över, säger han.

Publicerad:
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Adam Reuterswärd, 38, är medgrundare till Spelfriheten och tänker fortsätta arbetet med att hjälpa andra spelberoende när han kommer ut från fängelset. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Tåget rör sig mot svensk vinter när den är som sämst – snö, slask och snålblåst. När jag kliver av tåget på Norrköping Central välkomnar min jacka med att tappa blixtlåset ned i backen.

En svordom – samtidigt med vetskapen om att man kan ha det betydligt värre.

Uppdraget består i att träffa Adam Reuterswärd, 38, som avtjänar ett fängelsestraff för trolöshet mot huvudman. Utöver att hans handlingar försatt honom frihetsberövad så blev tidigare kollegor av med jobbet då hans allvarliga spelmissbruk kostade företaget 6,4 miljoner kronor och enda utvägen var konkurs.

Precis fått permissioner

Den här onsdagen har Adam permission och vi ses på konferensanläggningen Fredgagården ett stenkast från anstalten i Kolmården.

Mitt trasiga blixtlås gör sig påmint när Adam, tillsammans med terapeuten dyker upp. Adam är klädd för en vårdag.

– Vintern kom ju visst medan jag hade permission men det hade jag ju ingen aning om att det skulle ske, säger han.

Sedan någon månad tillbaka beviljas han permissioner varannan vecka, förhoppningen är att bli villkorligt frigiven med fotboja i slutet av sommaren.

"Försökt uttrycka hur ledsen jag är"

Då ska han fortsätta med sin arbetsroll i verksamheten Spelfriheten som har syftet att hjälpa personer med allvarliga spelproblem.

– Vi möter väldigt många, över hela landet, som vill ha hjälp men som möts av väldigt långa väntetider när de tar kontakt med sin kommun, säger han.

– Jag har hört av mig till alla som varit inblandade, bett om ursäkt, försökt efter min bästa förmåga verkligen uttrycka hur ledsen jag är för det jag ställde till med, säger han i klippet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.