Sveriges ledande travtidning
ANNONS

 Behagligt för Calle Crown

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Tomas Malmqvists treåring vann Kriterierevanschen på Solvalla.

Publicerad:

Det blev ingen större dramatik i Kriterierevanschen med 200 000 kronor i förstapris. Björn Goop fick i väg Calle Crown (e. Great Challenger) bra från start och blev omgående släppt till ledningen av en av de värsta konkurenterna, Dom Perignon och Örjan Kihlström.
Sedan kunde Goop bestämma tempo efter behag då samtliga sju ekipage låg på innerspår samtidigt som ledaren varvade på en 18-tid. Då blev segern också enkel. 
– Det är en fin häst som har gjort många fina lopp i år. Han öppnade bra, sedan fick jag ledningen och köra i ett moderat tempo. Sedan försökte jag öka hela vägen, sade Goop i vinnarcirkeln. 
– Han hade krafter kvar. Jag ville köra undan den sista biten så att Örjan skulle få chansen att komma tvåa. 
Så blev det också. Erik Adielsson gick till slut ut i andraspår med Global Un Poco för att närma sig ledaren. Han fick dock nöja sig med ett tredjepris då hästen hade svårt med travet den sista biten.
Vinnaren gick i mål på 1.15,8a/2140 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.