Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bejublad hemmaseger i danska stoderbyt

Foto: Skärmdump ATG.se
Årets vinnare i danska stoderbyt gladde många delägare på ett soligt Charlottenlund. Foto: Skärmdump ATG.se

Dream Girl med hemmatränaren tränaren Nicolaj Andersen blev svaret i danska stoderbyt på Charlottenlund under lördagen på 1.13,5a/2000 meter.

Publicerad:

Dream Girl (e. From Above U.S.) har tävlat jämnt och fint under hela karriären, men kom till start i Stoderbyt för fyraåringar utan några större meriter och tillhörde inte förhandsfavoriterna. Tillsammans med sin tränare Nicolaj Andersen öppnade hon bra från femtespåret bakom bilen och kunde hitta ner i rygg på Danielle D.D. som höll upp innerspåret bakom bilen. Med 500 meter kvar hittade Andersen ut i andraspår när Dicte Skovsende tröttnade i dödens och Lundentränaren körde sedan för allt vad tygen höll. Duon tog sig förbi ledaren in mot upploppet och när Andersen drog ner det norska huvudlaget svarade Dream Girl och sträckte på sig på fint före närmast Dusty Shadow och Dusty Shadow. Segertiden skrevs till 1.13,5a/2000. 
– Jag ville inte ha dödens så jag chansade lite och gick på i innerspåret. Sedan vill man ju inte sitta fast i ett derby, så när luckan kom var det bara att testa och se om jag tränat henne tillräckligt bra. 

Det hade Andersen, som var rörd efteråt i vinnarcirkeln.
– Jag hade Dream Girls mamma Parks Winner och jag har trott stenhårt på henne i aveln. Det här var känslosamt, jag har vunnit Stoderbyt flera gånger förut men det är speciellt att vinna med en häst som man själv plockat fram. 

Dream Girl är årets andelshäst på Charlottenlund, så lita på att jublet var stort på publikplats efter stoets fina triumf. 
– Jag tyckte att jag tog fram en fin häst till Team Lunden och nu fick ägarna en bra bonus. 

Segern var värd 357.500 danska kronor. 

Tomas Malmqvist Donna Di Damgård gick bra från ett svårt utgångsläge och spurtade in på femteplatsen tillsammans med Ken Ecce, före Delicious One som kördes av Thomas Uhrberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.