Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jägersro säljs inom kort – bygger helt ny travbana

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Under tisdagskvällen kom beslutet: Jägersro ska säljas. Affären blir klar inom kort.

Publicerad:

Kent Öhlander är lättat och glad när han under tisdagskvällen bekräftar Sydsvenskans uppgifter om en försäljning av Jägersro.
Under en stämma med Jägersro Travsällskap klubbades beslutet under kvällen.
– Den befintliga banan kommer att säljas, ja. Vi har fått beslut om att titta på, och bygga en ny anläggning där vår träningsanläggning ligger i dag, säger Jägersros vd Kent Öhlander.
Affären innebär att 40% av marken kommer att säljas till en köpare. En affär som kommer att genomföras inom kort.
– Det vi jobbar med nu är att placera en ridskola på den nya anläggningen, och även galoppen om de vill vara med. Sist men inte minst: travet. Tanken är att det ska bli en ny bana mellan 1350 och 1400 meter. Namnet kommer att vara Jägerso/Malmö Hästcenter.

Öhlander har av förklarliga skäl svårt att peka på exakt när den nya travbanan kommer att stå klar.
– Normalt tar det ungefär två år att få igenom en detaljplan. Om jag ska säga någonting så kanske den kan stå klar om fem år kanske? Det är bara en förhoppning.  Det viktiga var att beslutet fattades idag, jag är otroligt glad.
– Nu kan vi sätta igång med projektet och bestämma vad det är vi vill ha, vad får det kosta och så vidare.
Tror du att det här kommer att påverka Jägersros roll i Travsverige?
– Ja, det tror jag absolut.
På vilket sätt?
– Det finns behov utav en längre bana för att hästarna ska få det skonsammare och även för att åskådaren ska få en bättre upplevelse. Det jag också ser är att vi blir ett alternativ. Vi gillar att vara först på Jägersro. Att vi säger ja till det här kan vara bra för andra att se, att vi vågade. Jag vet att Örebro bland andra har pratat om längre bana. Jag tror att det här utvecklar svensk travsport.
Finns det någon slags överenskommelse med köparen om att ni får stanna kvar på nuvarande bana tills den nya står färdig?
– Ja, precis så är det.

Köpare av marken är Malmö kommuns fastighetsbolag, MKB, och köpeskillingen uppgår till 775 miljoner kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.