Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bel Avis passerade 10 miljoner kronor

Jean-Michel Bazire och Bel Avis tog hand om segern i årets upplaga av Prix de Washington. För elitloppsvinnaren Dijon blev det en fjärdeplats.

Publicerad:

Grupp II-löpningen avgjordes på Enghien på lördagseftermiddagen. Där tog sig Gabriele Gelormini och Billie de Montfort till ledningen och stoet travade första kilometern efter 1.11,3. Och såg sedan länge ut att hålla undan.

Men Bel Avis (e. Ganymede), som liftade med i andra ytter, fick full marschorder av Bazire in på upploppet och närmade sig hela vägen. Strax före mållinjen var han också förbi.

Förstapriset var cirka 500 000 kronor och segertiden 1.10,0/1609 meter. Därmed har Bel Avis passerat tio miljoner kronor i insprungna pengar.

Tessy d'Ete slutade tvåa och Billie de Montfort var trea i mål. Hon följdes närmast av årets vinnare av Elitloppet, Dijon.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.