Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Belina Josselyn försvarade titeln

Foto: Matilda Öhrman/TR BILD
Sjuåriga Belina Josselyn vid ett tidigare tillfälle. Foto: Matilda Öhrman/TR BILD

Belina Josselyn gjorde det igen. Jean Michel Bazires järnlady var starkast till slut i högklassiga Prix Chambon P och försvarade sin titel från i fjol, efter seger på 1.12,3/2850 meter. 

Publicerad:

Bortsett från Bold Eagle var i stort sett hela den franska eliten samlad för Grupp II-loppet Prix Chambon P på Vincennes. Bellina Josselyn och Jean-Michel Bazire fick bära favoritskapet före Bird Parker och tog sin första seger sedan Prix de France i februari. 

Up and Quick var snabbast ut och kördes till ledningen av Franck Nivard före Amerial Sacha. Belina Josselyn landade i dödens men Jean-Michel Bazire var inte bekväm med att ha Bird Parker i ryggen, och styrde fram till tät. Några ledarskiften senare satt ekipaget i tredje invändigt, med Amerial Sacha som ny ledare. Första 1450 meterna öppnades via beskedliga 1.14,1 men Gabriele Gelormini bakom ledarhästen skärpte sedan tempot rejält. 

I en snabb avslutning såg det mörkt ut för Bellina Josselyn som fanns med i rygg på ledaren, men in på upploppet tryckte sig Jean-Michel Bazire ut och skapade sig en egen lucka. Bird Parker som fått en tuff resa gjorde sitt bästa för att utmana över upploppet, men Belina Josselyn spurtade undan till ohotad seger på 1.12,3/2850 meter. Segern var värd 54.000 euro.

För Sébastien Guarato blev loppet ingen rolig historia. Tränarens Carat Williams gick mot en bra placering när han i början av upploppet trängdes av stallkamraten Valko Jenilat med Eric Raffin. Carat Williams galopperade bort sig som följd - och Valko Jenilat som var trea i mål diskades efteråt.

Tredjeplatsen i stället till Amiral Sacha som följdes i mål av Akim du Cap Vert och Cyprien des Bordes. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.