Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bender: "Målet är direktflyg till Elitloppet"

Foto: null
Karl-Erik Bender och Åke Svanstedt.

Inför årets elitloppshelg kom de amerikanska hästarna i en specialchartrad jumbojet.
Det kan bli en repris på det 2017.
– Målsättningen är att få till ett direktflyg, säger Karl-Erik Bender som sponsrade planet i år.

Publicerad:

Tidigare har de amerikanska hästarna under elitloppshelgen flugit till Holland eller Belgien och sedan fått åka buss till Solvalla. En tuff resa för hästarna.
– Att amerikanska hästarna har haft svårt att hävda sig då de kommit till elitloppet tror jag beror mycket på den jobbiga resan. När det blev direktflyg i år så blev förutsättningarna mycket bättre, säger Åke Svanstedt som har deklarerat att han kommer till elitloppet med Resolve även nästa år om det blir direktflyg.
Att det blev ett direktflyg från John F Kennedy-flygplatsen i New York till Norrköpings flygplats i år berodde på ett sponsoravtal mellan Stockholms Travsällskap och familjeföretaget Benders Sverige AB.
– Målet från båda parter är att få till det här även nästa år. Vi ska ha ett möte nästa vecka och mycket pekar åt att vi ska få till det. Det blev ju väldigt bra i år, säger Karl-Erik Bender.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.