Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bengtsson försvarar Sveriges färger i NM

Foto: Claes Kärrstrand/TR BILD
Tova Bengtsson reser till Finland för NM. Foto: Claes Kärrstrand/TR BILD

Hon har redan haft en strålande säsong. Och nu kan året bli ännu bättre för Tova Bengtsson, som tillsammans med Julia Andersson och Anna Erixon representerar Sverige i NM för amatörer som inleds i på onsdagen.

Publicerad:

Nordiskt Mästerskap för amatörer avgörs i Finland under de närmaste tre dagarna. Det ska tävlas på banorna Mikkeli, Vermo och Lahti såväl för vagn som i sadel. I sulkyloppen representeras Sverige av Patrik Fernlund, Daniel Schön och Eva Lundahl, medan Julia Andersson, Anna Erixon och Tova Bengtsson tävlar för Sverige i montén. 

Den sistnämnda, 22-åriga Tova Bengtsson från Halmstad, åker till mästerskapet med formen på absolut topp. I sitt sista lopp innan avresan blev det seger med Picasso Face på Jägersro och det var årets 15:e i ordningen. Nu väntar ett NM-äventyr i Finland och hon ser fram emot vad som komma skall.
–  Det ska bli väldigt spännande. Jag har tävlat i Danmark och Norge tidigare, men aldrig i Finland.
– Vi har ett bra lag där alla är duktiga på att rida eller köra. För egen del tycker jag att det ska bli extra kul med andra viktregler. I Finland slipper jag alla blyvikter jag har hemma, det blir en fördel.

Vad tror du om dina egna chanser?
– Jag har pratat med Iina Aho. Hon har stenkoll på startlistorna och det verkar som att jag ska rida ganska vettiga hästar.

Kom till Stefan Persson i våras

Oavsett utgången i NM går Tova mot sin bästa säsong i karriären och närmar sig redan sina rekordsiffror från i fjol med stormsteg. Sedan i våras arbetar hon hos Stefan Persson.
– Jag trivs jättebra. Det är kul att Stefan gillar monté och det känns som att vi har en bra satsning på gång. Vi pratar ihop oss om vilka hästar som vi tycker borde passa i monté och det ska bli spännande att se hur det faller ut framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.