Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Benzon i Håkans fotspår?

Foto: TR Bild
Kan Niclas Benzon upprepa Håkan B Johanssons bedrift från i fjol? På lördag får vi svaret. Foto: TR Bild

I fjol ordnade Håkan B Johansson svensk seger i Coupe d'Europe des Amateurs. Den här gången står hoppet till Niclas Benzon.

Publicerad:

Värmlänningen kommer från ett strålande fjolår med 69 segrar och över tre miljoner inkörda kronor – flest och mest av landets amatörer.
– Jag vet att det inte går att slå de siffrorna i år, men jag siktar på bästa möjliga resultat, säger Benzon.
– Jag lägger upp jobbet efter styrningarna och ska försöka att köra så mycket jag får.

Och det får Benzon närmast göra i lördagens Coupe d'Europe des Amateurs på Vincennes. I fjol vanns det internationella amatörloppet av Håkan B Johansson och nu försvarar Benzon de svenska färgerna.

Han är en av 16 kuskar i loppet som i år körs med fyra svenskfödda hästar – Panoramic, Final Oak, Bison Spiro och Staro Ivy League – bakom bilen. Benzon sitter dock upp bakom en fransyska – Brume de Lunes som tog två segrar förra året och som nu gör sitt första framträdande för året.
– Det ska bli väldigt roligt. Förutom själva loppet brukar det vara ett jättebra arrangemang med trevlig lunch uppe i sponsorrummet, säger Benzon som kör på Vincennes för fjärde gången.

Missar Prix d'Amérique

Han var femma i 2015 års upplaga av Coupe d'Europe des Amateurs och körde dessförinnan två lopp i januari 2013.
– Det är en jädra känsla att få köra där. Helt ofattbart egentligen. Underlaget är fantastiskt. Det är som att köra på... ja, jag vet inte vad.

Och sedan stannar du kvar och ser Prix d'Amérique på söndagen, gissar jag.
– Nej, faktiskt inte. Jag är tvungen att dra hem direkt efteråt på grund av jobbet. Jag ska ta ned ett hundratal markiser och byta tyg på dem. Det ska vara klart till sportlovet så jag har lite att göra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.