Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh berättar om belgaren Dwight Pieters

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Robert Bergh sätter upp belgaren Dwight Pieters inom V75 på Umåker. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Vem är Dwight Pieters? Robert Bergh reder ut begreppen.

Publicerad:

Robert Bergh har hela åtta hästar ut under V75-dagen på Umåker nu på lördag. Av dessa körs två av 28-årige Dwight Pieters. Han sätter sig upp bakom Digital Ink i Guldbjörken (V75-3) samt Bullyoung i silverförsöket (V75-5).
– Dwight ska arbeta hos mig en period. Just nu gör han det mesta, kör hästar, fordon och lopp. Han kommer från Belgien, men har även kört tidigare för mig i Frankrike. Han är här i Sverige för att utvecklas ytterligare, berättar Robert Bergh.

Jo, Dwight Pieters har bland annat segrat för Bergh i Frankrike med Aghinetti och även kört lopp åt svenska tränare som Lutfi Kolgjini, Jörgen Westholm och Anna-Karin Rundqvist. I Frankrike står han bokförd för 64 segrar på 1.042 starter, men har inte kört där sedan mitten av december. I Frankrike blir man automatiskt proffstränare vid 50 vunna kusksegrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.