Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh gjorde om – och gjorde rätt

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Begh och Nahar. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Robert Bergh räknade fel i Boden, men var rätt ute knappa två veckor senare. Nahar var tillbaka som vinnare i Ådalspriset.

Publicerad:

Nahar (e. Love You) hamnade tidigt först i andraspår, men Robert Bergh var inte nöjd utan fortsatte framåt. Knows Nothing hade blixtrat till täten och Ulf Ohlsson kunde/ville inte svara Nahar när han kom dundrande efter drygt ett halvvarv. Efter 1.09 första 500 meterna fortsatte den nye ledaren i snabbt tempo – 1.11,5 första varvet – men över upploppet satt mest Bergh och bevakade vinnarhålet och segern blev enkel på 1.12,0a/2.140 meter. 
– Jag räknade fel på Nahars balans i Boden och han blev seg med tyngre skor på sig. Idag ryckte vi skorna och jag hade på känn att han skulle vara vassare, sade Bergh.
Knows Nothing fastnade i ledarryggen och såg ut att ha gott om krafter sparade som tvåa. Luckycharm Hanover fick det tvivelaktiga nöjet att vandra först i andraspår sista 1.500 meterna. Hästen kunde aldrig utmana på allvar, men kämpade berömvärt till tredjepriset.
Storfavoriten föll i silverdivisionen, men det belv ändå Robert Bergh som vinnare. Jan Norberg lotsade Bergsåkerhästen Bandit Hornline till spets och efter 1.16 första varvet var det ingen som hann ikapp Berghs andra häst i loppet.
Mattias Djuse tog första V75-segern som tränare bakom Antti Sisu. Med jänkarvagn och barfota runt om har hästen lyft sig lite extra och klass II-segern från spets skrev till väldigt enkel.
– Det är i V75 och i årgångslopp man vill synas och det känns väldigt bra att ha spräckt nollan, kommenterade en nöjd Solvallatränare.
Dagens Dubbel blev Dagens Liljendahl. Solvallatränaren inledde med urstarke Danne Edel som Ulf Ohlsson körde fram i dödens och som sedan krossade klass I-motståndet. Nadal Broline kunde inte hålla spets i bronsförsöket, men Ulf Ohlsson flytade tidigt ut honom i fjärde ytter och när han attackerade på sista bortre långsidan stod han helt i en egen klass.
– Man får rysningar när man sitter upp bakom honom, kommenterade Ulf Ohlsson.
V75-raden var tydligen ganska lättfunnen, 6.133 system prickade sju rätt och fick för det 2.938 kronor, men femmorna ”frös inne”, vilket innebär att det är jackpot nästa lördag på Åby.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.