Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh gör comeback

Foto: HANOLD/ALN
Robert Bergh kör sju hästar i kväll på Åbytravet. Foto: HANOLD/ALN

Han har inte kört lopp sedan den 26 september. I kväll är dock Robert Bergh uppsatt på hela sju egentränade hästar på hemmabanan Åby. Han vill framöver prova sig fram med ett par tävlingsdagar i veckan.

Publicerad:

Det var den 26 september som Robert avbröt tävlingsdagen i Halmstad efter blott två körda lopp. Sedan dess har han inte tävlat själv. I sin krönika i Expressen den 7 oktober berättade Robert om en time-out som kusk:

”De senaste veckorna har jag varit låg och inte mått bra. Jag har testat köra lite fysträning och ibland fungerar det riktigt bra, andra dagar inte alls. På papperet ser de flesta värden bra ut. Mycket talar därför för att det är någon form av utmattningssymptom som jag har drabbats av. Och visst har det varit ett intensivt år. Att sedan min mor, efter en längre tids sjukdom, gick bort i cancer för ett par veckor sedan var kanske droppen som fick bägaren att rinna över”, skrev Robert då och fortsätte:
”Nu ska jag göra allt för att komma i form igen och måste lyssna på kroppen. Jag kommer därför hålla mig på gården och träna till dess att allt känns bra. Då kommer jag att smyga igång med någon enstaka tävlingsdag. Jag behöver helt enkelt tid för att ladda om.”

Robert har även varit i kontakt med sin mentale coach Stig Wiklund, allt för att försöka komma tillbaka till sitt vanliga liv igen. Men i kväll verkar ”Bergharn” alltså känna sig redo för en ”lillcomeback” i sulkyn. Detta på hemmabanan Åby.
– Jag har inte hört något annat än att han ska köra. Robert har berättat för mig att han framöver planerar att tävla ett par gånger i veckan för att se hur det fungerar, berättar Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
Robert har även satt upp sig själv bakom fem hästar på Axevalla nu på tisdag.

Robert kör två kvalopp på Åby och sedan följande hästar i lopp: Licketyclick (lopp 1), Piece Of Me (4), Pharos Face (5), Donna Mearas (6), Stall Warning (7), Angel Rain (9) och Dino Silvåkra (10).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.