Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh gör tummen ner

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Robert Bergh tyckte att Per Henriksens nya körspö var svårt att kontrollera i vinden på Åbytravet. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Robert Bergh körde i båda ”testloppen” i går på Åby – men gör tummen ner för Per Henriksens körspö i nuvarande form.

Publicerad:

I första loppet var Robert långt ifrån tätstriden bakom Digital Science och använde aldrig körspöet.

– Det kändes dock som vanligt när man höll i det, berättar Robert, som däremot inte var nöjd med Henriksens uppfinning i "skarpt läge".

Robert körde Adrianunow i spets i andra loppet och blev inblandad i en tät slutstrid. Han fick nöja sig med andraplatsen.

– Det var svårt att kontrollera körspöet, det uppförde sig inte som jag ville. Det blåste en hel del, vilket säkert hade en del inverkan. Nu var fjädern helt ny och man kan ju spekulera i hur det ser ut när det gått lite längre tid. Det var ändå kul och rätt att testa, men jag tycker att drivningarna i svensk travsport numera är på en väldigt bra nivå. I alla sporter finns de som överträder reglerna, det går inte att göra något åt. Men som helhet har det här i Sverige blivit väldigt bra sista tre åren.

Pratade du med några fler kuskar i går om vad de tyckte om det nya körspöet?
– Kim Eriksson körde och vann med Bitcoin för mig i första loppet från ledningen. Han tyckte också att det var svårt att kontrollera spöet.

Robert själv fick 2.500 kronor i böter i sitt andra försök med nya körspöet. Dels för oljud under lopp och dessutom för att ha stört medtävlare i starten...

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.