Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh-häst fast för doping

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Brice des Epines (e. Rolling d'Heripres) har åkt fast i ett dopingprov i Frankrike. Hästens tränare, Robert Bergh, döms till 3 000 euro i böter och Brice des Epines svenska ägare blir av med förstapriset på 177.000 kronor.

Publicerad:

Brice des Epines tog två raka segrar på Vincennes i oktober och det var efter triumfen i Prix Cyrene, 16 oktober, som hästen lämnade positivt prov för triamcinolonacetonid enligt det franska travförbundet SECF:s beslut 21 december.
Medlet har en långvarig inflammationsdämpande effekt och substansen finns i läkemedel i Sverige. Men redan 2012 gick Svensk Travsport ut och avrådde från användning eftersom triamcinolonacetonid givit flera positiva dopingprov i andra länder.
ST konstaterade då på sin hemsida att ”Upptaget av depåpreparat kan variera, vilket medför att utsöndringstiden blir svår att förutsäga. Det finns en betydande risk för positiva dopingprover lång tid efter behandling med triamcinolonacetonid intramuskulärt”
Brice des Epines har belagts med startförbud till den 5 januari.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.