Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh om blödande hoven: "Ren otur"

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Robert Berghs Brice des Epines blödde efter en start på Åby under onsdagskvällen.
Nu ger tränaren sin syn på saken.
– En otrolig otur, han hade fötter för att gå barfota fyra-fem starter, säger han.

Publicerad:

Åbytränaren tilldelades 5.000 kronor i böter för att ha brustit i sitt tränaransvar efter att fransosen Brice des Epines (e. Rolling d'Heripre) blödde efter att ha startat i lopp sex på Åby i går.

"Ren otur"
– Han har fötter för att göra fyra-fem lopp barfota, men på något sätt har han stoppat in höger bak och bara slitit den hoven, i höger fram hade han fått en sten, säger Bergh som fortsätter:
– Det är surt när det händer, det drar åt sig tråkig uppmärksamhet.
Du själv var inte på plats i går, hade det någon inverkan?
– Nej, inte alls. Han hade dubbelt så mycket fötter som de andra som startade i går, det ska inte kunna hända på honom, det var ren otur. Tydligen lades det på nytt material som är lite vassare för att banan skulla hålla. 
Kan folk med expertkunskap värdera om det är en tabbe av dig som tränare eller om det är ett olycksfall?
– Jaja, man kan ju jämföra med de andra fötterna och tydligen har han stoppat in höger bak och skavt ner vid tån, övriga fötter slet han inte alls.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.