Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh om Nimbus C.D: ”Har fin spänst i benen”

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Nimbus C.D, har inte startat på drygt 2,5 år, men är nu redo för kvallopp på Bergsåker. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

På onsdag kvalar den forne Jubileumspokalsvinnaren Nimbus C.D. på Bergsåker. Vilka förhoppningar har Robert Bergh?

Publicerad:

Segern med Nimbus C.D. (e. Mythical Lindy) i Jubileumspokalen blev den sista stora för Stefan Hultman som tränare innan han insjuknade hösten 2015. Hästen vann ett guldlopp i Bollnäs kort senare, men därefter har det inte blivit så mycket mera positivt för den nu snart nioårige fuxen. Han var fin i ett kvallopp för Peter Untersteiner i slutet av augusti förra året, men det blev bakslag efter detta. Nu på onsdag återkommer han igen i ett kvallopp, den här gången i Robert Berghs regi på Bergsåker. Det var drygt 2,5 år sedan hästen startade senast och man undrar hur ”Bergharn” ser på möjligheterna att få hästen tillbaka till eliten igen?
– Han har varit borta i 2,5 år och dessutom blivit äldre. Så det är förstås inte den enklaste uppgiften. Det gäller att få igång kroppen på honom ordentligt.

Hur har förberedelserna sett ut före kvalloppet?
– Han har gått fyra banjobb inne på Bergsåker, som snabbast 1.18/2140 meter. Hästen känns väldigt bra och har fin spänst i benen. Nu börjar vi med det här kvalloppet och ser hur han tar sig igenom detta.

Planerar du att starta honom i vinter?
– Mycket hänger på hur han tar kvalloppet och sedan vilka banunderlag som bjuds framöver. Vi får ta det eftersom.

Nimbus C.D. har hittills ordnat 13 segrar och tjänat drygt 3,1 miljoner kronor. Robert kör hästen själv i onsdagens kvallopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.