Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh-seger i Grupp II

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Under fredagskvällen kördes Grupp II-loppet Grand Prix du Alpes-Maritimes i Nice, Cagnes-Sur-Mer. Flera svenskintressen var med och det slutade på bästa sätt för Robert Bergh och hans Going For Gold Zaz.

Publicerad:

Trots bakspår kom Dominick Locqueneux igenom bra tillsammans med Going For Gold Zaz och hittade rygg på ledande Vincennes, för dagen körd av Björn Goop. Den senare släppte över ledningen till Pascia' Lest för att i situationen senare överta densamma igen.

Stefan Melanders Standout återfanns i tredje utvändigt när positionerna var intagna och kloss i rygg satt storfavoriten Roi du Lupin. Björn Goop drog på i bra tempo tillsammans med Fabrice Souloys sjuåring och det gjorde att hästarna som travade i andraspår lämnades utan chans.

In mot upploppet fick Going For Gold Zaz luckan och Dominick Locqueneux såg aldrig orolig ut. Hästen kopplade enkelt grepp om ledarinnan och vann med säker längd. Tvåa slutade Roller Quick efter resa i fjärde invändigt, trea blev Pasica' Lest och Roberto Andreghetti. Vincennes slutade fyra.

Favoriten då? Jo, Roi du Lupin försökte i tredjespår i sista sväng, men körande Jean-Michel Bazire såg tidigt slaget förlorat och begärde inte allt av hästen. Duon slutade sjua i mål, placeringen före Standout.

Vinnartiden blev raska 1.09,7a/1.609 meter. För segern fick kretsen kring Going For Gold Zaz 81.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.