Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berghs fux vänder hemåt

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Coktail Fortuna efter segern i silverdivisionens final i maj. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Efter tre starter i Frankrike är Coktail Fortuna tillbaka i Sverige. Nu väntar vintervila för tioåringen, skriver Trav og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Robert Berghs Coktail Fortuna debuterade på fransk mark i december genom att vinna på Vincennes. Framgången följdes upp med en seger i Lyon, men tillbaka i Paris var fuxen sedan sämre i en start dagarna före årsskiftet.

Han skulle sedan ha startat i Prix de la Cote d'Azur i Cagnes-sur-Mer. Ett mindre bra träningsjobb ändrade dock på den saken och nu är Coktail Fortuna hemma i Hajom igen, berättar den norske delägaren Steinar Nordengren för Trav og Galopp-Nytt.
– Frankrike-äventyret är över. I alla fall för den här gången, säger Nordengren till TGN.
– Robert ville ta hem honom för att ha full kontroll. Han har behandlats i en led, men det är inget allvarligt. Nu väntar vintervila och sedan siktar vi mot lopp i Sverige när barfotaförbudet är upphävt.

Coktail Fortuna kom till Robert Berghs stall i slutet av 2017. I Åbytränarens regi har den holländske valacken tagit nio segrar, bland annat i silverdivisionens final under elitloppshelgen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.