Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berglund: - Jag gjorde bort mig

Det blev galopp för Hope And Dreams då amatörtränaren Oscar Berglund för första gången i karriären testade Vincennes.
- Det var varken hästens eller Emilia Leos fel. Det var helt och hållet mitt fel, sa en självkritisk Oscar Berglund efter loppet.

Publicerad:

Hope And Dreams startade i Prix De Charleville över 2850 meter där det tävlades om 37 000 euro. Emila Leo satt i vagnen för första gången på Vincennes och hon bjöd Oscar Berglunds sto på en riktigt fin start. Men efter knappt en kilometer blev det galopp då ekpaget satt i fint slagläge.

- Jag gjorde bort mig. Jag tänkte att då vi nu åker till Frankrike så gäller det att gå all in. Jag tog bort alla vikter och skydd. I nedförsbacken blev hästen för rullig och det blev passgång och sedan galopp. Jag skulle givetvis haft den balans hon gått med tidigare. Men nu lärde man sig något, sa Oscar Berglund.

Men du är ju bara amatör också!

- Haha, ja precis. Det var väl den sämsta avslutningen jag kunde ha som amatörtränare. I morgon har jag proffslicens.

Nu står Hope And Dreams kvar på Daniel Parlings gård medan Oscar Berglund åker hem till Jämtland. Men snart är han tillbaka igen.

- Ja, jag har bestämt att hon ska starta 10 januari igen på Vincennes och då är det ett stolopp. Då ska hon få han sin normala utrustning på sig och Emilia får köra igen. Hon gav ju hästen en perfekt start och ett bra lopp innan galoppen kom. Det såg ut som hon var van att köra på Vincennes trots att det var första gången. Vi tar nya tag och jag tänker inte deppa ihop för att jag gjorde ett misstag, sa Oscar Berglund.

Det blev inte heller några framskjutna placeringar för övriga svenska hästar i loppet Flash Hammering, It´s Showtime Zaz och Uppohoppa.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.