Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berglunds dystra besked: "Krävs mirakelmedicin"

Foto: TOM JÖNEHAG/TR BILD
Starten tillsammans med Emilia Leo kan ha varit den sista i Hope And Dreams karriär. Foto: TOM JÖNEHAG/TR BILD

Alla vet att Oscar Berglund går mot en rekordsäsong, men bakom fasaden dras flera av hans succétravare med skador och sjukdomar. 
​​​​​​​– Mycket tyder på att en av hästarna gjort sin sista start, säger han och suckar.

Publicerad:

22 segrar och 1,6 miljoner kronor på 62 starter (35 i segerprocent). Ingen har kunnat undgå den unge och talangfulle Östersundsamatören Oscar Berglunds framfart under året och på lördag kan Quality Tilly ta stallets fjärde V75-seger för året. 
På ytan verkar hjulen rulla på som aldrig förr, men sommaren har varit tuff för några av fyrfotade reklampelarna i stallet. Cobourg Hanover gav sig exempelvis totalt från ledningen i en V75-final på Åby i mitten av augusti. 
– Han hade aldrig torskat det loppet felfri, men visade sig dras med en kraftig halsinfektion och han står faktiskt fortfarande under medicinering, säger han. 

Ännu sämre är det med Mariluck, som tävlingspausat i tre månader. 
– Mariluck är nog den allra bästa jag har i stallet, men hon har problem med en kotsenskida och kommer behöva vila fram till vintern, berättar han. 

Värst är det för Hope And Dreams. Stoet som var så bra när hon rundade samtliga från fjärde ytter på V75 i Östersund i juni. 
– Hon har fått problem med lungorna och det hämmade henne säkert redan vid V75-segern. Hon drabbas av hög puls och hosta när hon tar ut sig och veterinären har inte lyckats hitta någon lösning på problemet. Hästen är bara fem år och jag kommer att ge henne extra mycket tid eftersom hon visat så bra kapacitet. Men det krävs troligtvis en mirakelmedicin om hon ska bli bra igen och mycket tyder på att Hope And Dreams gjort sin sista start, säger han. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.