Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergsåkers montédag flyttas och utvecklas

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Emilia Leo vann många lopp förra året, bland annat Monté-SM för kallblod. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Bergsåkerstravet kommer även i år att köra en speciell montédag – men den slås ihop med ett annat anrikt arrangemang.

Publicerad:

Bergsåker har sedan några år tillbaka kört Sleipnerdagen, med uteslutande kallblodslopp, under Kriteriefredagen i slutet av september. Nytt förra året var en speciell montédag den 4 augusti, där sammanlagt åtta montélopp avgjordes och det handlade lite om familjedagsprägel. Det här blev så pass lyckat att Bergsåker har beslutat sig för att fortsätta med den här montésatsningen, men tävlingsdagen flyttas och blir lite annorlunda.
– Montédagen flyttas till 30 maj i samband med Hattparaden. Monté-SM för kallblod ska också avgöras under den här dagen, som vi hoppas kunna etablera som en riktig familjedag, skriver Bergsåkers sportchef Bert-Ola Månsson i sin ledare i veckans banprogram.

Det är som bekant Bergsåker som står som värd för årets första rikstotodag nu på lördag, där vi bland annat får se en duell mellan Prix d'Amérique-aktuelle Lionel och Zenit Brick i högsta klassen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.