Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergsåkersprofil mår bra

Foto: Privat
Börje Andersson är tillbaka i hemmet och på jobbet efter en dramatisk vecka. Foto: Privat

Efter en dramatisk vecka är Bergsåkers travprofil Börje Andersson, 66 åter igen tillbaka i hemmet och redo att som vanligt hålla i mikrofonen och bedöma värmningar under hemmabanans tisdagstävlingar.

Publicerad:

Det var i tisdags morse som olyckan var framme. Börje blev akut illamående i bilen och tappade för en kort stund kontrollen över sitt fordon. Plötsligt var han över på fel sida vägen och skräckfärden fortsatte nerför en slänt.
– Jag var på väg att kräkas och undrade för ett ögonblick varför några andra bilar körde på fel sida. Sedan var det precis så att jag kunde undvika att köra rakt in i en björk när vi gled nerför slänten. Första tanken var att jag skulle backa upp bilen igen, men en person som kom till undsättning sade lugnt åt mig att sitta kvar, berättar Börje.

Mellan tisdag och fram till fredag genomgick Börje sedan grundliga undersökningar på sjukhuset. Bland annat kollade läkarna upp om det hjärtflimmer som Börje haft sedan tidigare kunde vara orsaken.
– Men de har inte kunnat härleda det som hände till hjärtat. Jag har gått igenom skallröntgen, ultraljud och fått cykla på motionscykel. Läkarna kan inte utesluta att det hela kan vara stressrelaterat eftersom jag hade en tuff arbetsperiod bakom mig och dessutom fuskat med maten, berättar Börje, som skrevs ut från sjukhuset i fredags eftermiddag.

Jo, tufft är nog bara förnamnet. Börje hjälper fortfarande till en hel del i Selångers Fotbollsklubb, som hade en stor marknad helgen före Sundsvall Open Trot-helgen. Sedan var det tufft tipsjobb inför Bergsåkers största travhelg och ett arrangemang på Casino Cosmopol, där bland annat Stefan Hultman var med. Efter Open Trot-helgen åkte Börje därefter även upp till Östersund under måndagskvällen för mera jobb...
– Jag varken åt eller drack speciellt mycket, utan det blev pommes frites och korv upp i Östersund. Så jag har inte skött mig som man borde.
Börje har också sedan tidigare haft besvär med tryck på sitt ena öga, något han ska kolla upp ytterligare under tisdagen. Han kommer även få ytterligare en kallelse från sjukhuset.
- Jag mår bara bra, det känns precis som innan olyckan. Egentligen har jag inte fått några speciella restriktioner, men det gäller förstås att ta det lite lugnare och sköta kosten bättre. Men på tisdag jobbar man som vanligt på Bergsåker.

Fotnot:
Börje Andersson har haft stora framgångar på ATG Tillsammans. I slutet av februari spelade han in 3,9 miljoner kronor på V75, vilket innebar nästan 60.000 kronor till var och en av de 69 andelsägarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.