Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berne - Sveriges formstarkaste?

Foto: ALN
Berne Gustafsson har all anledning att jubla efter några sanslösa segerveckor. Foto: ALN

Sveriges formstarkaste tränare?
Jo, Färjestadamatören Berne Gustafsson ligger bra till där med åtta segrar på de 13 senaste starterna!

Publicerad:

I går på Mantorp ordnade femårige Wellino Avenue (e. Wellino Boko) sin fjärde raka seger. Men det är inte bara den hästen som visat framfötterna i Berne Gustafssons stall på sistone. Nej, åtta segrar på 13 starter är onekligen väldigt starkt. Global Trackmaster, Merlo Avenue, Enjoy Avenue och Global Trace har också bidragit till vinstexplosionen.
– Wellino Avenue var verkligen duktig i går. Jag anmälde honom till V75 på Färjestad i lördags, men där var han tyvärr förstareserv. Nu blev det Mantorpsloppet istället och närmast siktar vi in oss på V75-start på Åby nästkommande lördag. Treårige Global Trackmaster kanske ändå är stallets allra bästa häst. Han var grym senast efter kastration och ska ut igen på Solvalla nästa onsdag, berättar Berne.

Finns det någon speciell förklaring till de stora framgångarna för stallet under den senaste tiden?
– Per Nilsson började arbeta hos mig i maj och han är väldigt duktig. Jag får själv energi av att jobba med honom och vi trivs perfekt tillsammans. Jag tror också att det hela smittar av sig på hästarna.

Något annat?
– Vi har ändrat upplägget på sandbanan. Tidigare fick hästarna gå 700-metersintervaller, men nu kör vi istället heat över drygt 2.000 meter. Det går inte så fort, utan vi ligger runt tvåminuterstempo.

On Hold?
– Han har vunnit V75 både i Sverige och Norge i år och var duktig i comebacken som tvåa i går bakom Candor Hall. Så jag hoppas han också kan hävda sig fint framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.