Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beskedet kring Nantucket

Foto: HANOLD/ALN
Nantucket och Sofia Adolfsson. Foto: HANOLD/ALN

Många blev nog förvånade när Nantucket inte fanns med i anmälningslistan till Montéeliten på Solvalla på söndag. Hästens tränare Mercedes Balogh berättar varför hon valde att stå över loppet.

Publicerad:

Mercedes Baloghs Nantucket står för häftiga prestationer varje gång han går ut i monté och har tagit nio segrar på elva försök i disciplinen. Montéeliten på Solvalla på söndag är ett av de större montéloppen på svensk mark under året och många blev nog förvånade när Nantucket inte fanns med i anmälningslistan.
– Jag var och gjorde en liten check på hästen i fredags. Det var ingen fara, men han är lite småsliten och inte i slag att göra en topprestation och därför hoppade vi över det här loppet. Vad gäller hans skada så är det ingen fara med den och det är det viktigaste av allt. Det hade inte varit snällt mot honom att starta här, säger Mercedes Balogh.

När kan han vara tillbaka på tävlingsbanan?
– Det dröjer inte länge. Vi siktar på att starta igen på Bjerke den 11 juni. Sedan är målet att han ska kunna starta hela säsongen ut. Det var surt att vi missade SM förra året och det skulle vara kul att vara med där i år.

Känns han lika vass i träningen som tidigare?
– Ja, han tror fortfarande att han är en liten ungdom och då vet jag om att allt är som det ska. Jag är jättenöjd med hästen, det här var bara ett nödvändigt ont att vi behövde dra lite i handbromsen. Vi vill inte att han skadar sig igen.

Nantucket kom till Mercedes Balogh i slutet av 2015 och vann lopp senast den 17 maj med Sofia Adolfsson i sadeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.