Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beslut om Souloy dröjer

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Under första veckan i juni pågick förhandlingarna mot travtränare Fabrice Souloy, gällande doping av kobolt.
Två-tre veckor sades det att domen skulle kunna ta – men den dröjer.

Publicerad:

Under onsdagen kunde Trottosport meddela att DNT:s domskommité är klara med sitt beslut kring de anklagelser som finns mot Fabrice Souloy efter positiva dopingprov och att man nu väntar med beslutet från Svensk Travsports ansvarsnämnd, innan man tillkännager vad man kommit fram till.
– Jag har inte hört någonting från ansvarsnämnden själva, men som jag förstod det skulle beslutet komma i dag eller i morgon, säger DNT:s generalsekreterare Svein Morten Buer när Travronden når honom under torsdagen.
Så blir det däremot inte. Beslutet dröjer från Svensk Travsports ansvarsnämnd. Anledningen är att Ansvarsnämndens ordförande åker utomlands på semester, under lördagen.
– Beslutet från ansvarsnämnden beräknas komma den 5 juli, säger Svensk Travsports förbundsjurist Göran Wahlman.
Svein Morten Buer ämnar däremot inte att offentliggöra domskommiténs beslut tidigare, även om man under förhandlingarna nämnde två-tre veckor som en ungefärlig tidsram för ett beslut.
– Nej, vi har sagt att vi ska ge ut de båda besluten samtidigt och så får det bli, avslutar Buer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.