Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Big Sky Hurricane snabbast

Foto: HANOLD/ALN
Big Sky Hurricane och Mika Forss (arkivbild). Foto: HANOLD/ALN

USA-importen Big Sky Hurricane blev Finlands snabbaste häst hittills i år när han på lördagen vann på Vermo.

Publicerad:

Valacken Big Sky Hurricane (e. Revenue - Big Sky Queen) kom till Europa från USA 2013 och inledde med en sejour hos Stig H Johansson innan ägaren Reima Kuisla flyttade hästen vidare till Finland. Nu är sjuårige Big Sky Hurricane i Kati Lindsbergs träning och på väg att bli ett starkt kort i finska eliten. 

Han tog andra raka segern i år när han för Mika Forss sprang direkt till ledningen och landade på årssnabbaste i Finland 1.11,4a/1.609 meter. Förstapriset var 7.000 euro. Big Sky Hurricane har tjänat 135 000 euro och i nuläget ser det väl ut som att han kommer att bli en av deltagarna i Finlandia Ajo i maj. 

Svenskfödde Kentucky Love (e. Ken Warkentin - Nouvelle Action) har börjat bra hos Risto Airaksinen, han köptes dit från Daniel Redéns stall i slutet av fjolåret. Tre segrar på fem starter lyder facit så här långt och på lördagen vann han ett finskt V75-lopp med 5.000 euro till vinnaren. Risto Airaksinen satt själv i sulkyn när Kentucky Love vann överlägset på 1.15,3a/2.600 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.