Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Billy Flynn mot Sprintermästaren

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ
Billy Flynn siktas mot Sprintermästaren. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ

I vintras kom den amerikanske fyraåringen Billy Flynn till Pär Hedberg och nu siktas trippelmiljonären mot Sprintermästaren.

Publicerad:

Cantab Hall-sonen Billy Flynn inledde karriären starkt som tvååring då han tog åtta raka segrar efter att bland annat vunnit fyra försök och final i Pennsylvania Sire Stakes, innan han fick stryk av Pinkman i International Stallion Stake på Red Mile.

Ifjol hade han ett sämre år och vann ingen av sina nio starter, men var femma i Yonkers Trot efter galopp. I försöket var han trea bakom Habitat och Southwind Mozart, som även var etta och tvåa i finalen. Båda dessa har sedan blivit importerade till Sverige.

Nu har hästen tränat på i vinter och Pär Hedberg är nöjd med honom.

– Han har tränat på bra och det känns som att det är en häst av rätt sort. Hästen har tagit till sig träningen och har grovnat på sig. Som snabbast har vi kört 1.21/2 000 meter på bra sätt. Det gäller dock att få honom att ta ut sig i loppen också, det får vi se om han gör när vi börjar starta.

Målet för Billy Flynn är inställt på Sprintermästarhelgen, men innan dess är det tänkt att han ska hinna med några starter innan.

– Jag skulle tro att han är 1-1,5 månad från att göra comeback. Jag vill ge honom ett-två lopp innan Sprintermästarhelgen, avslutar Pär Hedberg.

Billy Flynn har tjänat 3.174.233 kr hittills i karriären och har tagit rekordet 1.10,5a/1.609 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.